Skogskran

SKOGSKRANAR

Dolda hydraulslangar

Den allra känsligaste komponenten på en skogskran är hydrauliken. Brustna slangar eller trasiga kopplingar kan lätt förstöra en dags arbete och för bättre skydd och säkerhet är alla hydraulslangar till dessa dolda i ramkonstruktionen.

Kombinera

Varje användare är unik och har olika behov. Palms kranar är lätta att kombinera med olika plattformar, vagnar, traktorramar och flishuggar.

Lackering

Från 2017 genomgår alla Palms kranar en katafores-behandling innan pulverlacken appliceras. Detta i kombination med högkvalitativ ytbehandling gör kranarna mycket resistenta mot rost och ger dem ett högt andrahandsvärde.

3 års garanti

Den profesionella skogsbrukaren annvänder sitt ekipage till max och för att ytterligare förstärka förtroendet lämnar Palms 3 års begränsad garanti på egenproducerade delar.

Vridhus

Vridhuset är skogskranens hjärta och stort fokus har lagts på konstruktionen av det. Vridhuset är av gjutjärn och mycket tåligt samt slitstarkt. Alla modeller har fyra cylindrar i vridhuset för att maximera effekten och stabiliteten. En stor kuggkrans med hela 20 kuggar säkerställs en stor anläggningsyta mot kuggstängerna vilket medför en klappfri och hållbar konstruktion.

My Inner Strenx™

Palms-fabriken är certifierade av den svenska ståltillverkaren SSAB för användningen av märkningen ”My Inner Strenx™”. Certifikatet garanterar ett kvalitetskontrollerat råmaterial samt att bearbetningen av det håller hög kvalitet.

7.94 - Skogskran

Den sjunde serien av kranar från Palms är gjorda för dagligt professionellt skogsarbete. De senaste 25 årens erfarenhet har analyserats och kokats ner till den bästa konstruktionen och funktionen för Palmses kranar i toppserien. De kan monteras på Palms största vagnar men även på flishuggar och traktorramar.

 

Modellen 7.94 är en kran med dubbel teleskopbom och med en räckvidd på 8600 mm. Maxlasten när bommen är fullt ute är 530 kg.

5.85 - Skogskran

Palms femte kranserie är konstruerad för dagligt skogsarbete och optimerad för användning med en traktor i mellanklassen. Kranarna kan användas på många olika vagnar och enkelt monteras på flishuggar och traktorramar. Den noga utformade kranbommens geometri och därigenom den utmärkta lyftkapaciteten gör det enkelt att plocka med sig stockarna från timmerupplaget.

 

Modellen 5.85 är en kran med dubbel teleskopbom och med en räckvidd på 8500 mm. Maxlasten när bommen är fullt ute är 450 kg.

På bild: 5.72 kran

3.67 - Skogskran

Kranarna i serie tre är idealiska för de mindre vedproducenterna och perfekta att t.ex. hämta hem balar med från åkern. De tekniska lösningarna är av samma höga klass som de större modellerna. Kranarna är lättmanövrerade och kan kombineras med olika plattformar och monteras på D-seriens vagnar som har en stor lastkapacitet.

 

Modellen 3.67 är en kran med teleskopbom och med en räckvidd på 6700 mm. Maxlasten när bommen är fullt ute är 410 kg.